donderdag 15 augustus 2013

Ikea lampjes omhaken

Als ik op vakantie ben geweest dan bekijk ik mijn huis bij thuiskomst altijd met andere ogen. Alsof ik mezelf heb los geweekt van het ouwe vertrouwde beeld dat ik heb van hoe mijn huisje eruit zou moeten zien. Ineens ben ik een aantal dingen zat! Hoe kon ik dat in hemels naam nou mooi vinden! Mijn rieten lampenkap boven de eettafel moest het ontgelden, het fantastische ding hadden we ooit voor een paar euro in de rommelhoek bij de Kwantumhallen gekocht. We hadden hem gewoon over een paar simpele witte glazen Ikea hanglampjes hangen. Dus huppekee, kap eraf, witte Catania gehaald en een leuk patroontje gezocht. Er zijn 5 vierkantjes aan elkaar gehaakt, daarna boogjes van lossen langs de bovenrand tot het strak genoeg zat. Ik ben zooo blij met mijn uberschattige lampjes (al denkt manlief daar echt anders over haha!).Om het evenwicht in huis te bewaren meteen maar weer wat met kleur begonnen: veeeeeel kleur ja!
Mijn kids begonnen na de lampjes namelijk lichtelijk te protesteren of we soms alles wit gingen maken en wit is zoooooo saaaiii mam! Dat leeft toch niet.....ja duh! Dochter opperde voorzichtig of er niet een felgekleurd randje bij het lampenkapje kon, nee zeg, het kan ook TE!
En dit ben ik dus aan het maken: een vliegengordijntje van gehaakte balletjes (uit het boekje kleine cadeautjes haken, alleen had ik geen kralen en ben ook niet van plan ze te gaan kopen). De balletjes zijn stevig volgepropt met vulling - dit doe ik zo: neem een pluk vulling en draai er tussen je handpalmen "gehaktballetjes"van. Neem de pluk vast met de puntjes van je schaartje en steek zo heel makkelijk de vulling in het haaksel. Je kunt zo met de kleine schaarpuntjes zelfs in een klein vulgaatje nog vulling steken.
De te leuke kraaltjes heb ik bij de Action gekocht: ketting en armbandje stukknippen en je hebt voor weinig hele leuke kralen, zelfs kersjes, vlindertjes, bloemetjes enz. zitten ertussen.


1 opmerking:

  1. whoehaha zo herkenbaar hey dat je iets waarvan je het eerst geweldig vond ineens super stom kan vinden :-)Ik vind je lampjes stikleuk !en wit is niet saai hoor, ik vind dat schoon en fris. Balletjes gordijn is natuurlijk geweldig, ik durf het niet te maken ivm de drie katten die ik heb daar heb ik al werk genoeg aan Fijne dag !

    BeantwoordenVerwijderen

passiflora

passiflora
elke keer als een passiebloem opengaat in mijn tuin hoor ik zachtjes: Tadaaa!!