vrijdag 1 februari 2013

Een nieuw jaar, nieuwe haaksels!


Tja, dat ik geen regelmatige blogster ben weet iedere bezoeker nu onderhand wel. Ik ben echt wel bezig hoor! Dit jaar is zelfs druk begonnen: een aantal opdrachten voor gehaakte taartjes, ik heb zelf een soort reuzencupcake gemaakt en die staan gewoon TE leuk op een groot taartplateau! Aangezien ik met diverse diktes acryl haak, hanteer ik geen vast patroon maar vorm ik al hakend de gewenste grootte. Ik vind het af en toe net kleien haha! Juist doordat elk taartje daardoor uniek is blijf ik het leuk vinden om te doen.

Ook was ik helemaal dol op de gehaakte hartjes die ik overal tegenkwam op internet. Er was er 1 die er voor mij uitsprong en die heb ik meteen gemaakt in diverse kleuren. Ze hebben een paar dagen in wat wilgentakken tussen de gele tulpen gehangen maar toen een paar kleine dametjes ze in de gaten kregen moest er geworkshopped (is dat een woord??) worden: sleutelhangers bij de Xenos gekocht, mijn lintjes, knopen, kantjes en kralen tevoorschijn gehaald en zelfs werden met naald en draad kleine lovertjes op de hartjes genaaid! Een dametje ontdekte zelfs mijn voorraad roze en paarse veertjes en ook die werden met een klemmetje aan haar tashanger vastgemaakt.

De taartenactie is bijna klaar dus heb ik inmiddels al wat proefobjecten gemaakt: pannenlappen moeten er komen! Eeuwen geleden vond ik een oud haakpatronenboek bij de kringloopwinkel en daarin stonden supergave pannelappen in de vorm van een kat. Die ga ik proberen, als ze leuk worden krijg je ze uiteraard te zien!

Groetjes en een fijne dag morgen!

Anja


2 opmerkingen:

 1. regelmatig bloggen hoeft toch niet ? een ieder doet het op zijn eigen manier ! en je taartjes / cupcakes zijn zo geweldig dat ik meteen zin heb om dat na te gaan maken, in 1 woord prachtig !!
  liefs, Ellen
  http://ietsiepietsiekitschie.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hai Anja! Die zien er echt zoet uit!
  Groetjes, Helene

  BeantwoordenVerwijderen

passiflora

passiflora
elke keer als een passiebloem opengaat in mijn tuin hoor ik zachtjes: Tadaaa!!