zondag 26 februari 2012

Voorjaarshuis




De titel zegt het al: na een weekje ziek zijn en gisteren een heeeeerlijke zonnige dag heb ik besloten dat het voorjaar begonnen is. Schachenmayr heeft een nieuwe reeks kleurtjes zag ik gisteren in de plaatselijke hobbyzaak, supermooie pastelletjes! Of lagen ze er al en kijk ik nu ineens met mijn voorjaarsbril??? Ennieweej, ik was gisteren in de supermarkt door een onzichtbare magneet richting de tijdschriften getrokken en was tegen de Anna creatief aangelopen, echt waar, het moest zo zijn. Boordevol mooie gehaakte randen voor glazen vazen, kussens, kastrandjes en badkamermandjes in  aquapastellen. Gecombineerd met limegroen zijn de voorjaarskleuren nu langzaam mijn huisje aan het binnendringen. Twee randen voor nieuwe kussens zijn al af.




Ik maakte ook een libelle voor op de tak die aan mijn lamp hangt. Daar komen binnenkort beslist nog wat bloemen bij, zoals narcissen. Op de foto zie je er al 1, deze haakte ik gistermiddag in het zonnetje. Toen ik hem afhad kwam er een zoembeest aangevlogen en probeerde nieuwsgierig in de kelk te landen. Nou, wat een compliment!



In de dagen dat ik me ziek en zielig voelde heb ik trouwens een theemuts gemaakt. Je moet toch wat nietwaar? Het patroon is van Tilda maar de theepot die erop hoorde vond ik saai en de haas die erbovenuit hoort te kijken, ja, wat zal ik daarvan zeggen? Een haas in een theepot? Nah, dus zelf maar een theepot getekend en uit verschillende stofjes geknipt. Heel simpel de onderdelen op plakvlies gestreken (stevige!), behalve de fleece. Vervolgens met een gewone naaimachine stiksteek vastgestikt. De rooksliertjes uit de tuit zijn erop geborduurd, net als het touwtje van het theezakje en de letters natuurlijk. Als voering heb ik een katoentje uit de uitverkoop gebruikt, dient gelijk als afwerkrand. Bijna was ik vergeten tijdens het stikken de geruite lus mee te stikken (aan de binnenkant!!!) maar voila, alles is gelukt. Mijn huisgenoten hebben hem bekeken en gepaste opmerkingen gemaakt als: issie niet wat groot voor onze theepot... had je geen dikkere vulling moeten nemen...waarom een theemuts, we hebben toch een dubbelwandige theepot..... wil je thee, muts?? Ach ja, het gaat volledig langs me heen want ik ben zelf heeeeeeel gelukkig!


7 opmerkingen:

  1. Je voorjaars randjes zijn prachtig,en ook de kleuren.
    En je bloem en theemuts is ook zo mooi gemaakt.
    Groetjes ria.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die theemuts is prachtig gemaakt!! Heel schattig ook!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk gedaan zeg, die randjes: mooi en een hele leuke theemuts,
    Fijne dag, groetjes hanneke
    ps, misschien je codes uitzetten...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. bedankt voor je reactie. Enne, jij weet vast hoe die codes uit moeten?

      Verwijderen
  4. Wauw wat een leuke theemuts, ik vind hem geweldig.
    Veel leuker dan die met dat konijn.

    Groetjes Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hallo,

    Ik ben al geruime tijd op zoek naar een patroon voor kastrandjes. Deze zijn erg mooi, welke uitgave is dit van de Anna? (jaar en maand).

    Creatieve groeten,
    Ina

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Ina, het gaat om Anna nr 1 uit 2012.
      Groetjes, Anja

      Verwijderen

passiflora

passiflora
elke keer als een passiebloem opengaat in mijn tuin hoor ik zachtjes: Tadaaa!!